Brug fliser til at etablere små rum i haven

Have med fliser
Brug fliser til at etablere små rum i haven
Henrik Andersen
-
31/01/2023
-

Du kan bruge fliser til at opdele din have i sektioner. Det er praktisk, hvis du bruger haven til mange forskellige formål, da fliserne kan være med til at øge funktionaliteten, samtidig med at der bliver skabt små oaser, som oser af ro og afslapning. Her følger en guide til dig, der vil etablere små rum i haven med fliser.

Din have kan have mange små oaser

Fliser kan bruges til mange ting – eksempelvis at skabe små rum i haven, der fungerer som oaser fyldt med ro og afslapning. Du kan enten vælge at give dig i kast med projektet på egen hånd, eller du kan hyre en professionel virksomhed til at lægge fliser i din have. Vælger du selv at gøre det, kan du finde fliser hos DKfliser.

Du kan også bruge fliserne til at forbinde de små rum, du har i din have, med hinanden. Du kan eksempelvis skabe stier mellem rummene, så det er nemt at vide, hvor man skal gå – og samtidig kan du sørge for, at man holder sig på stierne, så man bliver ledt rundt i haven. En form for guidet tur mellem de smukke bede og små opholdsrum.

Hvis du vælger selv at give dig i kast med at lægge fliser, så er det vigtigt, at du ved, hvordan man gør. Det kræver eksempelvis, at du får stampet jorden, før du lægger fliserne, så du er sikker på, at de ligger korrekt og ikke synker med tiden. Herudover skal du sørge for at vælge det rigtige sand til fliser.

Skab flere rum i haven med fliser

Du kan bruge fliserne til at skabe mindre rum i haven, der fungerer som forskellige sektioner. Der er ingen, som siger, at du skal nøjes med én terrasse, hvis din have er stor nok til, at du kan have to. Den ene terrasse kan dermed fungere som samlingspunkt i haven, når hele familien skal nyde en god middag sammen.

Den anden terrasse kan derimod bruges som en mere tilbagetrukket oase, hvor du kan sætte dig og læse en god bog, følge med i havens liv eller bare slappe af og komme helt ned i gear. Det er i princippet kun dig selv, der bestemmer, hvad dine små rum i haven skal bruges til, og der er ingen løsninger, der er mere rigtige end andre.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et gavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!